Filosoferend...

Onze website heeft bij menig persoon met verstand van websites vraagtekens opgeleverd. Het algemene oordeel: een website met een onnavolgbare structuur en - mede daardoor - niet commercieel genoeg van opzet. Waar deze critici voor ons gevoel aan voorbij gingen, was de vraag: 'Waar doe je het eigenlijk voor?' Wij - Kittie en Henk - houden van het landschap. We houden van 'puur natuur'.  Maar ook van cultuurlandschappen. Zeker wanneer het traditionele cultuurlandschappen zijn. Wij willen het landschap graag mooier maken. Dit doen we door pruimenbomen aan te planten in onze eigen streek: de Over-Betuwe. Het liefst planten we een hele boomgaard aan met historische rassen. De voorkeur voor historische rassen is simpel: we hebben een zwak voor alles wat oud is.

Lekker buiten

Met onze voorliefde voor 'buiten' hebben wij niet zo veel op met binnen zitten achter een pc.... We hebben daarom aanvankelijk de structuur van onze website gebaseerd op fysieke ruimten. Zo bedachten we een dorpsplein, waar je mooie verhalen kunt horen. Een bibliotheek - waar je boeken kunt vinden over fruit. Een laboratorium waar geheimen onthuld worden over schimmels, bacteriën en virussen. Een slijterij waar je voor lekkere drankjes terecht kunt. En natuurlijk een boomgaard. Want daar ligt ons fundament: een boomgaard die het landschap verfraait.

Ingehaald door de praktijk

We merken nu dat onze projecten de basis vormen van al ons handelen. We hebben onze website daarom aangepast en 'onze projecten' een prominente plek gegeven. Net als 'onze verhalen'. We merken dat de korte verhaaltjes die een beeld schetsen van het fruitseizoen onszelf maar ook de websitebezoekers energie opleveren. En natuurlijk verdient 'de boomgaard' - als gezegd ons fundament -  een eigen plek.

Onze site blijft wat rommelig. Dit zal wel niet veranderen. Met bovenstaande toelichting en met de nodige aanpassingen hopen we u een beetje beter te bedienen. Veel leesplezier!

Kittie en Henk

Mooie verhalen, sterke verhalen, ontroerende verhalen

Op een dorpsplein komen de mensen bijeen. Ze vertellen elkaar verhalen. Elke dag ontstaan er weer nieuwe verhalen.

Heeft u ook een verhaal over Eldense Blauwe pruimen? Mail het ons en lees uw eigen verhaal terug op deze website!

Wilt u verhalen lezen, klik dan hier: verhalen

Henk schrijft om de paar weken een stukje over pruimen.

Wilt u weten wat Henk zo bezighoudt? Klik dan hier: dagboek

Lees hier het laatste stukje van Henk, over zijn vakantie in Bretagne: klein geluk