Eldens Blauw in de avondzon….

Pitten van Jaap, voor het pittenproject! Met een verdwaalde ‘rauwe’ pruim ertussen.

Mooie hoogstam die toch wel wat hulp van stutten nodig heeft!

Kit vermaakt zich wel.

Mooi werk Kit!

 

Deze ge├źnte Eldense Blauwe groeit niet hard. Maar geeft wel een pruim!!

Meten is weten! Pruimen van de oude-Bekker-boom. Deze boom dateert van uiterlijk 1938, maar is mogelijk nog 10 jaar ouder!!

Steekproefje om te zien of de pruimen dit jaar wel een beetje aan de maat zijn. Het formaat van de pruimen is goed te noemen!

Idyllisch Eldens plaatje. Op de voorgrond Moerasspyrea, in het midden een appelenboom van wijlen Hent Rutgers en nu in gebruik bij buurman Frank. Zijn schapen zorgen er wel voor dat de takken de grond niet gaan raken!

 

Om stil van te worden….

Kit zoekt het alweer hogerop!

Noodrijpe Eldense Blauwe pruimen en te rijpe Eldense Blauwe pruimen die te pletter vallen na een harde regenbui met ongewenste windstoten.

Soms moet je ver reiken!

2 Comments

  • Wat leuk die namen te herkennen! Mijn opa heette Willem Bekker en woonde in de Klapstraat in Elden. Dat boerderijtje staat er nog en daar woonde destijds Henk Rutjes! Zo herkenbaar allemaal! Ik ben nu 68 jaar en beleefde dit in mijn jonge jaren!

    • Wat leuk dat u deze namen nog herkent, na zoveel gepasseerde jaren waarin in Elden zoveel is veranderd! De boerderij is ergens in de jaren 70 – even uit het hoofd – voor het symbolische bedrag van 1 gulden in eigendom overgegaan van de gemeente Arnhem naar de Eldense Muziekvereniging Crescendo (opgericht 4 juni 1919). De familie Rutgers ‘verhuisde’ naar de plek waar voorheen de kippenschuur stond en waar een nieuw huis voor de familie werd gebouwd. Crescendo verbouwde de boerderij tot oefenruimte met gelegenheid tot dorst lessen en keel smeren.
      Dank voor uw reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.